Sunday, June 30, 2024

This is my shxt show

EU. 

A venit momentul sa scriu si asta cu majuscule. 

Azi am facut o decizie matura pentru mine si am spus hotarata care imi sunt limitele si ce nu sunt dispusa sa accept. 

Azi m-am ales pe mine fara sa clipesc si fara sa imi para rau. 

Poate e tot ceea ce mi s-a intamplat. De fapt, sigur este rezultatul actiunilor trecute. Doar ca azi a fost prima oara cand am vazut si puterea, pe langa slabiciune. Am vazut si omul ala puternic, determinat, capabil sa spuna "nu" si sa se dea la o parte atunci cand simte ca lucrurile degenereaza. 

Azi am mers inainte cu capul sus si am decis ca nu accept nimic mai prejos decat ceea ce merit. 

I used to think I am a princess, but today I've realised I am a motherfuckin' queen. 

Si nu am de gand sa las pe nimeni sa imi stirbeasca autoritatea asupra mea. Asupra corpului, mintii sau sufletului meu. 

Nu mai accept sa fiu acolo. Nu mai accept sa ma tem sau sa fac compromisuri. Vreau sa continui pe drumul asta, chiar daca risc sa ajung din nou vazuta ca "aia rea". Am fost in punctul ala, nu a fost un capat de lume.

Asa cum nici restul de pana acum nu au fost. Poate chiar sunt aia puternica, pana la urma. Poate chiar mi se potriveste rolul. 

Tot ce stiu este ca azi sunt mandra de mine. Iar asta e un sentiment cu care am de gand sa ma obisnuiesc.  

Tuesday, June 18, 2024

Honestly? f.. you

Cum sa fac? Cum sa fac sa stau in fata ta sincera si sa nu ma prabusesc? Am grabit totul. Ti-am pus un deadline. Atat de aproape, doua zile in care am de gand sa fiu ca intr-un roller coaster. 

Imi e atat de frica incat nu pot decat sa pun fata asta de femeie puternica si sa bravez zicand ca iar pot sa le duc pe toate. Pentru ca altfel, nu stiu cum as putea sa fac fata la ceea ce urmeaza. 

Ma uit in spate la ultimele saptamani si nu ma recunosc. Stiu ca am fost si inca sunt doar o naluca, dar nu cred ca ma asteptam sa fie o schimbare chiar asa drastica. Acel "on/off" atat de familiar si totusi surprinzator de puternic. Nu cand vine vorba de tine, intr-adevar. Acolo inca nu stiu cum sa trec mai departe. 

Cu toate celelalte, in schimb? Nimic mai usor. Pot sa las orice la o parte, pot sa le arat orice vor si se asteapta sa vada. Intocmai ca o marioneta, pentru ei. Ce nu vad, insa, este ca tot eu sunt si papusarul din spate. Eu sunt cea care detine controlul chiar si atunci cand pare ca sta timida, cu ochii mari, in genunchi si rimelul curs. 

Cu tine insa? Mintea imi e goala. Incerc sa imi fac toate scenariile, sa caut cea mai buna metoda de a aborda situatia si nimic nu pare ca se leaga. Nimic nu are sens. Ce ai mai putea sa imi iei? Ce vrei de la mine acum? Dupa o luna in care ai ascultat-o pe alta spunandu-ti "te iubesc" si in care ai putut sta linistit fara sa imi scrii mie. Si nu pot, nu pot sta in starea asta de incertitudine si in aerul meschin ce ma inunda de fiecare data cand iti raspund. 

As vrea sa ma vezi asa, sincera, spunandu-ti tot ceea ce am in suflet si incercand sa iti astern toate intrebarile si nedumeririle, sperand ca macar una sa isi gaseasca raspuns. Asta ar merita copilul ala pe care incerc sa il tin in viata si caruia incerc sa ii spun ca are putere sa mai mearga inainte putin. Ca lucrurile vor fi mai bune la un moment dat. Stiu, insa, ca nu voi putea face asta. Pentru ca tu nu mai meriti sa ma vezi asa. Tu nu meriti sa imi stergi lacrimile sau sa imi oferi o imbratisare. Tu nu meriti sa vezi ce ai reusit sa distrugi cand ai plecat. Asa ca oricat mi-as dori sa faci asta, nu o sa iti dau optiunea. 

Vei vedea si tu, ca si ceilalti, doar ceea ce eu imi doresc sa vezi. Am incredere ca voi reusi sa imi pastrez zidurile ridicate si ca voi putea cumva, sa plec de langa tine cu demnitate. O sa am nevoie de toata forta sa nu iti vad chipul si sa vreau sa te sarut. Sunt perfect constienta de asta, chiar si acum, dupa 4 luni – nu ca as tine cont, haha. Imi este atat de dor sa iti simt imbratisarea, si ma ucide sa stiu ca nu va fi decat una de complezenta. 

Nu inteleg cum poti crede ca am putea ramane prieteni. Nu inteleg cum poti crede ca e normal sa imi ceri sa ne vedem ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Cred ca mai usor de inteles ar fi sa stiu ca i-ai pus un inel pe deget. Cum poti sa te uiti la mine si ai pretentia sa imi fii amic? Ce ar trebui? Sa iesim "ca fetele" si sa iti povestesc ca am avut noroc sa dau de unul bun la pat? Sau poate te astepti sa am grija de casa cand pleci cu ea in concediu. Chiar nu am idee. Tot ce stiu e ca nu este sanatos sa stau asa. Nu este ok sa ma intorc la tine si sa iti dau tie din nou toata atentia mea si toate lacrimile. Asa ca probabil, foarte curand vine momentul in care ne vom spune "Adio". Ceva ce, in ciuda experientelor trecute, nu as fi crezut niciodata ca voi ajunge sa spun. 

a bit of everything

"I miss you, little one"

Hmm... ce as fi putut sa raspund? Am ales sa merg inainte si am spus si eu acelasi lucru. Am lasat femeia sa raspunda, sa preia controlul asupra sufletului. Chiar daca nu a fost purul adevar. Chiar daca dorul este ceva intangibil acum.

M-am gasit din nou in situatia in care trebuie sa las mastile sa imi dicteze urmatoarea miscare. Ma uit la ce ii scriu si toate imi par scoase din context. Nu sunt eu aia, e doar ceea ce incerc sa par. Si ce imi iese al dracului de bine. 

Ahh, au trecut 2 saptamani si deja vorbeste de lucruri pe care mintea mea nici nu isi permite sa le conceapa. Recunosc, am crezut ca va fi o provocare mai mare. Nu ma surprinde totusi. Nu ma misca ideea ca atunci cand pocnesc din degete, este acolo. Desi este placut. Asa ca incerc, ma arunc. 

As vrea sa pot sa simt, mi-e dor sa nu fie durere, ci zambet. Mi-e dor sa simt nisip fin in loc de asfalt fierbinte. 

Mi se pare asa un deja-vu. Cumva venisem aici sa scriu despre orice altceva si acum nu vad decat paralela cu acel el care mi-a facut pielea sa vibreze, si intr-un tarziu, sufletul sa renasca. "Monkey"... ha, m-ai facut sa zambesc sincer si acum, desi doar subtil. Oare asta pun acum pe umerii lui? Noului lui? Oare incerc sa fac ce am facut si atunci si sa fortez dragostea? Stiu bine ca e doar un cover-up, mai ales acum dupa ce am cu adevarat termen de comparatie. Ramane totusi, un gand. O urma de speranta. Ca as putea sa ma ridic de aici. Ca as putea sa cred ca mai e ceva din mine care are totusi puls. Habar nu am daca el e cel potrivit pentru asta. Probabil m-am grabit. Prea putin imi pasa, insa. 

Tot ce stiu este ca TU nu vei putea niciodata sa ma invinovatesti pentru cum incerc sa ma repar. Stiu ca TU nu ai niciun cuvant de zis despre modul in care aleg sa modelez statueta asta de lut care mi-a ramas in loc de inima. 

Ai scris. Dupa mai mult de o luna, ai scris. Coincidenta dracu, fix cand a plecat noul el din tara. Mereu mi s-a parut ironic modul in care viata alege sa imi mai dea cate o palma. Poate sunt doar eu cea careia ii place durerea, asa cum obisnuiai sa imi spui TU. Nu stiu raspunsul. Cumva inca ma ghidez dupa parerile si ideile tale. In fine, lasand paranteza la o parte, spuneam ca ai gasit cumva instagramul ala nenorocit si ai scris. Un loc asa rece cumva, total separat de tot ceea ce aveam noi. Ma doare sa ma gandesc la cum am incetat sa respir cand ti-am vazut numele pe ecran. Si ma doare sa stiu ca tot ce am in cap acum este sa iti fac rau. Vreau sa imi calculez fiecare secunda pe care o voi petrece langa tine. Pentru ca am acceptat, normal. O sa te vad. Ma infurie ca tot ce gandesc de 3 zile este cum sa profit la maxim de acele cateva minute, ore, ca sa te fac sa suferi. As vrea sa simti si tu cum e sa vrei sa respiri si sa poti doar sa inspiri foc arzand. Vreau sa plec de langa tine mandra, chiar daca va fi cu lacrimi curgand, si sa stiu ca ma duc la el, asa cum candva am plecat de la altul si m-am intors la tine. 

Vreau sa ma urmaresti cu privirea si sa iti amintesti de mine asa cum doar tu m-ai vazut. Goala, sincera, iubita, mama si copil. Si oricat stiu ca m-ar distruge, azi e randul meu sa vreau sa iti fac rau. 

Toti se asteapta de la mine sa fiu jos. Heck, mi-au scris prietenii tai. Amandoi, acei doi pentru care mutai munti. Ai reusit din nou sa sochezi pe toata lumea si sa alegi scanteia aia care crezi tu ca te va completa. Te-am ridicat si te-am adus acolo sus ca atunci cand venea si randul meu, sa imi dai cu piciorul. Din nou. Imi tot repet asta, incercand sa imi impregnez in minte o imagine a ta drept omul care m-a distrus. Inca nu am invatat cum sa o fac cu succes. Probabil de asta si ma agat de ideea de a te vedea pe tine jos. As vrea sa invat ca tu nu mai esti cel care e acolo sa ma tina de mana. De asta trebuie sa ma gandesc la tine ca la omul care poate a petrecut aniversarea noastra de 9 ani cu ea, in timp ce eu plangeam intr-un apartament caruia trebuie sa ii spun fortat "acasa". Pentru ca "acasa" nu mai esti TU. Acasa nu mai e nimic decat un suflet gol. Stau aici, e vara, sunt 30°, dar mie imi este frig. Am inceput sa am frisoane din ce in ce mai des. Ii mint si spun ca e de la aerul conditionat, mereu e o scuza. Stim amandoi ca imi este frig pentru ca mi-ai luat totul. Pe cine mint? Ti le-am dat eu. Asta e cel mai rau. Ca m-ai facut sa iti dau totul. Pe tava. Am plecat si nu m-am uitat inapoi. Poate pentru prima data in viata mea. Am plecat din casa aia si am respirat. Asta ma tine in picioare. Macar pot munci sa imi refac mentalul. Emotionalul pot doar sa sper ca va veni dupa. Sau ca va deveni macar de atins. 

Simt ca am spus atat de multe si nimic nu are neaparat un sens. Simt ca am atins toate subiectele, dar nu am aprofundat niciunul. Pentru ca, invariabil, ajung la tine. Si nu stiu cum sa continui de acolo. Macar am reusit sa ajung in punctul in care pot scrie fara sa plang, asa ca o sa o iau ca pe un lucru bun. 

Intre timp, ramane sa ma gandesc la ce voi spune cand voi fi in fata ta si cum ii voi spune lui despre tine. Despre faptul ca vreau sa fac pasul asta. Desi o sa il feresc de orice detaliu, vreau sa incerc macar sa fiu sincera acolo unde pot. Sper sa nu ma intind prea mult si sa incerc sa obtin prea multe raspunsuri intr-un timp prea scurt. Presupun ca voi afla curand. 

Tuesday, June 4, 2024

.

M-am trezit cu tine in gand si adorm cu gustul lui pe buze.

Si culmea e ca imi place.

she might be your 8/8, but I was your 10

Oh shit... nici nu stiu de unde sa incep asta. Nu am nici cea mai vaga idee cum sa rostesc intrebarea asta. As fi bagat mana in foc ca nu ai fi recurs la ceva atat de josnic. M-as fi luptat cu lumea intreaga sa spun ca tu nu m-ai fi inselat niciodata. 

Si acum? Acum incep sa am indoieli. Wow. Acum incep sa te cred in stare. Si da, am plans putin, de ce sa mint? Am plans pentru ca meritam minimul ala de respect. Meritam, dupa tot ce am trait, sa te uiti in ochii mei si sa imi spui ca ma vrei afara din casa ta. Desi eu ti-am facut-o "acasa". Meritam mai mult decat sa plec intr-o zi senina cu planuri cu tine ca sa sfarsesc adormind singura intr-un apartament rece si mult prea mare pentru un suflet atat de mic. 

Sincer? Meritam sa saruti pamantul pe care calc. Meritam sa iti dai ultima suflare pentru mine, daca ti-as fi cerut-o. Meritam sa stau pe piedestalul pe care te-am pus pe tine acum prea mult timp. M-ai facut sa ma indoiesc de mine si sa imi spun ca poate nu am incercat totul, ca poate a mai ramas ceva de dat. Ai avut totul, ai avut mai mult decat as fi crezut vreodata ca pot sa ofer. Ti-am dat sufletul, trupul si toate gandurile mele. Si mi-e ciuda sa spun acum, dupa 9 ani, ca am gresit. Ca desi imi curgi in vene, azi nu ma mai incalzesti. Azi mi-ai inghetat inima, dar mi-ai dat valul la o parte de pe ochi. Amuzant cum ai fost si cel care aproape mi-a dat voalul la o parte de pe acelasi chip. 

Azi sunt rea, ah si ma trezisem cu atat chef de viata. Cu un suras sincer, pe care l-ai transformat atat de usor intr-unul de-a dreptul malefic. Cum ar putea fi altfel? Daca stau sa o gandesc in linii mari, oare de cand faci asta? 5-6 ani? Mai mult chiar? A fost totul doar in mintea mea? Sau poate chiar esti genul de om care le poate delimita si duce pe amandoua. Invariabil, acum dau vina pe mine si ma gandesc oare de ce nu am vazut? Am ales sa nu stiu? Am gresit avand incredere? Nu vreau sa schimb asta la mine. Nu as vrea sa devin sceptica la orice si sa stau in alerta. Am crezut ca asta inseamna iubirea. Cum i-am spus si lui atunci cand ti-am luat apararea cu atata ardoare, "greselile tale sunt greselile mele, si castigurile mele sunt castigurile tale". Realizez cat de toxic suna. Realizez ce ti-am dat si cata putere ai avut asupra mea. Si nu inteleg cum, dar asta reuseste cumva sa ma faca sa respir. Sa las rotitele sa mearga si sa ma faca sa vreau sa ies in lume. 

Mi-e putin frica de aceasta noua versiune a mea. Oare cum o voi modela? Tendinta este sa o inchid total. Sa aduc la suprafata femeia care nu are nicio teama. Cea care merge pe strada si atrage privirile admirative ale brabatilor, precum si pe cele usor meschine ale femeilor. Cea care nu se ataseaza de nimeni si doarme linistita in patul ei, singura. Ar fi cea mai usoara varianta, Si totusi imi e dor. Imi e dor sa ma trezesc dimineata langa un barbat care sa imi faca sufletul sa tresara. Mi-e dor sa simt ceva atunci cand intind noaptea mana in pat inconstient. 

Ironic cum ziua in care a aparut sansa lui, a disparut posibilitatea ta. Cum atunci cand ideea de a-l vedea pe noul el a devenit palpabila si ora stabilita, tu ai devenit ceva de neatins. De nedorit, mai bine zis. O sa am grija totusi, o sa aleg sa nu ma arunc. O sa imi pastrez limitele si o sa fie o perioada lunga, pana ma va cunoaste. Asta daca va ajunge sa o faca vreodata. El sau oricare altul. Pana atunci, imi ramane sa ma cunosc eu, in primul rand. Sa vad eu ce a mai ramas intreg si ce mai poate fi salvat. 

Astazi, contrar a tot ceea ce s-a intamplat, nu vreau sa raman mica. Azi vreau sa ma ridic si sa imi demonstrez mie ca pot. Ca in pofida a tot ceea ce ai luat cu tine, eu inca am ramas. Si ca daca ai ales sa fii cu ea in timp ce imparteai patul cu mine, nu este din vina mea. Si nu este nici ceva ce te-am impins sa faci. 

Si totusi azi voi fi rea. Azi imi voi pune un pahar de vin si voi asculta muzica noastra in timp ce ma aranjez pentru a-l vedea pe el. Azi voi purta parul liber, asa cum iti place tie si ma voi da cu parfumul pe care mi l-ai cumparat tu. Si voi face toate astea stiind ca la finalul serii ochii lui vor fi cei care ma urmaresc urcand scarile si intrand in casa. Si ca el se va gandi la mine data viitoare cand va merge pe strada si va simti acel parfum. Azi imi fac planuri cu el, care nu am nici cea mai vaga idee cat vor dura sau unde vor duce. 

Am pornit pe un drum pe care nu stiu inca daca el merita sa mearga. Poate chiar e om bun si o sa il ranesc. Sau poate va reusi sa vada ce se ascunde in spatele mastilor si va alege ca poate sa duca jocul asta alaturi de mine. Desi asta ar fi varianta ideala. Am incetat sa iau in calcul optiunea asta de ceva timp. Ma multumesc cu micile bucurii in viata. 

O sa ma aiba. Si o sa ma iubeasca. Asa cum au facut-o toti. Si o sa se intoarca pentru mai mult. Asa cum din nou, au facut-o toti. Fara nicio exceptie, fiecare dintre barbatii carora le-am dat o parte din mine, au venit inapoi mai devreme sau mai tarziu tanjind inca o bucatica. Unii au venit direct, altii incercand sa ma pacaleasca in continuare si sa ramana stapani pe situatie. Dar de intors, s-au intors toti. Te-ai intors si tu de doua ori. A treia oara ai reusit sa fii mai puternic putin. A treia oara ai reusit sa iti gasesti si distragerea in ea. Poate e ceea ce ai asteptat, poate e ceea ce aveam amandoi nevoie. Nu cred ca e nimeni care imi poate spune cu adevarat un raspuns. 

Deocamdata, imi voi pregati o baie fierbinte, voi acorda atentia cuvenita fiecarui centimetru patrat din corpul meu si ma voi asigura ca mainile lor imi vor mangaia pielea si imi vor aduce linistea cautata. Vreau sa adorm cu gustul altui barbat pe buze, chiar daca voi adormi singura. 


8/8 indeed. 10/10 s-a dovedit a fi prea mult pentru tine. 

Monday, June 3, 2024

dare I say "hope"?

Sooo, I did something. Good or bad, yet to decide, but I want to see if I can look at someone else and let myself feel. I need to see if there is any chance of gaining my smile back.

Woke up this morning and decided to take a leap of faith. So I wrote him a straightforward message and asked him out. The new him, latest bee in the hive, haha. Never thought I would end up resorting to this. Not gonna lie, it was quite an ego boost. From all of them, I chose him. Someone with whom I only shared a few conversations. Someone whose voice I heard just once. Yet, I am somehow willing to get myself lost in his greenish eyes. 

I have no clue where this new energy is coming from. Maybe it is the summer vibe that is in the air. Maybe it is the warm weather. It was always harder for me to stay sad when it is sunny outside. Don't get me wrong, nothing has actually changed. I am still the same raft in the middle of the ocean. I just found this small current which drives me in his direction for now. I am curious how things will go. First of all, gotta admit that it takes some courage going ahead with this wild plan. Looks like I might be the strong one in the end. I mean, I have to be, right? You stopped doing that for me so it is my role now. 

I have re-read this part and I realise that it kinda sucks that I have addressed it to you, unconsciously. You are still the one who I want to talk to. Still the one who I want to share my stories to. Strangely, I don't even want to do it to hurt you. Not because I have an evil plan to make you want me back. 

No... this time I would tell you because it is something that reminded me of a genuine smile. And this is the kind of news that I would run to you with usually. Real happiness, that feeling of being a silly kid, is something that only you had the privilege of knowing. The others only get to see the woman. The new him will get to only see the woman too. For a long while, maybe forever, who knows?

What I do know now is that I am putting on mascara, curling my hair and I get ready to face the world. I am ready to give my midnight thoughts to someone else, even though my dreams will probably be yours for a long time. 



Saturday, June 1, 2024

updated perspective

I woke up in the middle of the night and decided to have a new perspective on everything that surrounds me. 
Looked at the shackles around my mind and heart and noticed they are shining. I looked at me maybe for the first time. Saw myself even though my eyes were closed and the room was dark.

Everyone wants me to tear down my walls, but they don't get it. This is all that I hear around me – You need to let them go, to be free. You need to start fresh and leave all behind.

Not one of those who are so quick and loud in voicing their opinion actually took a second and asked me what do I want. How do I plan on living the new chapter of my life. 

What do I want from this point going forward?

I am not looking for the one who can destroy all the obstacles in the way and strip me down of all those masks. On the contrary, I am looking for someone to run my kingdom with while wearing them like a crown.

Because all that I've built? That's my castle. That's my fortress. That is my safe space and I see no point in letting it wither.

I am done looking at it like a prison. And I am done allowing others to do so. It is time for me to embrace all my bleeding wounds and to rise. Even though this means I have to step over some dead bodies. 
Powered by Blogger.