Tuesday, December 10, 2013

shy...

Stii? Langa tine nu doare. Langa tine totul pare extrem de simplu. Si imi place asta. La nebunie. Imi place cum la pieptul tau reusesc sa uit de tot. Ai un stil al tau aparte cu care imi poti da lumea peste cap de fiecare data cand suntem impreuna. Cumva, stii exact ce trebuie sa faci ca sa pot uita de toate gandurile complicate ce si-au facut loc in mintea mea. Pur si simplu stii cum sa le inlaturi pe toate. E de ajuns sa iti simt parfumul si dispar. Atunci cand apari tu in preajma mea, cand putem fi amandoi, ma simt altfel. E ceva ciudat... Nici nu stiu cum sa o explic prea bine in cuvinte. Un fel de eliberare, un sentiment de liniste pe care nu l-am mai simtit de foarte mult timp. Esti ca un magnet, atragi spre tine tot ceea ce imi intuneca gandurile si astfel eu pot fi cu totul si cu totul altfel. O senzatie stranie pune stapanire pe mine atunci cand bratele tale ma inconjoara. Nu e vorba de fluturasi in stomac sau de zambete incontrolabile, nimic din toate astea. Poate e ceva mai mult, mai matur... nu stiu. Cu tine e diferit. Pentru ca tie nu iti pasa de ce cred altii. Nu te intereseaza ca tot ce tine de noi e ceva pasager. Tu esti cel care stie sa pretuiasca prezentul si cel care m-a invatat si pe mine sa fac asta. Faci in asa fel incat atunci cand suntem impreuna sa nu conteze nimic altceva pentru tine decat eu. Si cred cu tarie ca o faci din toata inima. Ti-ai pus sufletul pe tava si mi l-ai oferit mie. Fara nicio retinere, fara intrebari. L-am acceptat in urma cu aproape un an si inca ii descopar toate ascunzisurile. Tu, in schimb, nu ai avut ce sa afli. Nu a existat o parte a mea pe care sa ti-o pot da pentru ca tu sa ma poti cunoaste. Dar asta nu ti-a pasat. M-ai acceptat inca de la inceput fara sa ai nimic de obiectat atunci cand intrebarile tale nu isi gaseau raspunsuri. Ai ales sa nu renunti si ai continuat sa imi fii alaturi, desi uneori parea ca drumul asta nu ne va duce nicaieri.


As vrea sa iti multumesc pentru rabdarea pe care mi-ai acordat-o. Pentru ca mi-ai inteles retinerile si pentru ca nu ai insistat. Ai vazut in mine mai mult decat stiam eu ca exista si ai luptat sa ma faci sa descopar asta. Nu stiu, nu am nici cea mai mica idee care a fost motivul ce te-a determinat sa faci asta, insa iti voi fi intotdeauna recunoscatoare pentru ca ai ramas langa mine fara sa astepti nimic in schimb. Ne-am avut unul pe celalalt o perioada mult mai indelungata decat m-as fi asteptat - unsprezece luni -, perioada in care mi-ai demonstrat ca pot avea incredere in tine si ca poti fii cel care poate citi ceva in ramasitele arse ale paginilor sufletului meu. Mi-ai oferit zambete, clipe frumoase si amintiri  pe care le voi pastra aproape de inima mea. Ne-am creat o poveste a noastra in care lacrimile nu si-au avut locul si in care cea mai mare importanta o aveam noi doi. Un basm asemeni unei zone de comfort in care tu si eu am fost si am ramas atat personaje principale, cat si regizori. Astfel, am putut asterne propriile noastre idei, sentimente si alegeri, fara sa ne gandim la ceilalti si fara sa luam in calcul ce se intampla in jurul nostru. Am reusit sa facem abstractie de rautatea oamenilor si sa ne ferim de privirile iscoditoare ce ne pandeau la fiecare pas. Atunci cand eram doi nu ne pasa. Eram in lumea noastra si asta era de ajuns. Nu era nevoie sa luptam impotriva nimanui, pentru ca nu existam decat noi doi. De fiecare data cand eram unul langa celalalt, puteam cumva sa alungam orice alt gand si orice altceva, in afara de imaginea a doi copii imbratisati, uitati de lume si feriti de realitate.


Totodata, as vrea si sa iti spun ca sunt fericita. Pentru ca te-am cunoscut si pentru ca mi-ai facut lumea putin mai buna. Am certitudinea ca lucrurile astea vor continua si ca voi avea la ce sa ma intorc. "N-o sa renunt niciodata la tine". Asta mi-ai spus ultima oara cand ne-am vazut. Te-am crezut atunci si o fac si acum. Stiu ca nu vei face asta asa cum stiu si ca nu voi lua nici eu decizia asta. Legatura care s-a format e mai puternica decat ratiunea sau decat puterea noastra de a alege. Sunt sigura ca nu va aparea momentul in viata noastra in care vom spune fara nici cea mai mica urma de regret ca totul s-a terminat. In acelasi timp, nu sunt nici absurda si nu incerc sa sustin ca am intalnit ceva de genul "si au trait fericiti pana la adanci batraneti". Nu, doar ca e ceva in mintea mea care imi spune ca, atunci cand vom fi nevoiti sa ne spunem "la revedere", o vom face pentru ca suntem amandoi de acord si pentru ca ne-am oferit unul altuia tot ce era de oferit. Vom porni fiecare pe drumul lui in clipa in care sufletele noastre vor deveni unul singur si realitatea va fi apasatoare. Cu toate astea, e ceva ce stim amandoi si de care vom fi intotdeauna constienti, si anume ca flacara se poate stinge, insa focul nostru va arde intotdeauna mocnit.


Monday, December 9, 2013

Lost in thoughts... found in reality

Timpul trece. Si, usor-usor, vezi cum va transformati in doi straini. Nu vreau asta, dar nici nu ma pot intoarce la ce a fost. Unele tradari sunt pur si simplu prea mari. Unele abisuri sunt imposibil de trecut. Sincer? Imi e dor... De toate momentele petrecute impreuna. De fiecare cuvant si de fiecare promisiune facuta. E greu, al dracului de greu atunci cand stii cat rau ti s-a facut si totusi exista o farama in sufletul tau care ar vrea sa ia totul de la zero. E ciudat cum intr-o clipa se poate distruge ceea ce parea permanent. Acum? Acum sunt eu... E adevarat, am langa mine persoane pentru care as face orice, fara sa am nici cea mai mica urma de indoiala. Dar printre ele trebuia sa fiti si voi. In asta m-ati facut sa cred. Voiam sa sper ca, desi trece timpul, ceea ce insemna "noi" nu se va schimba.

De ce? O intrebare pe care as vrea sa v-o pun amandurora. Circumstantele au fost diferite, insa, in ambele situatii finalul a fost acelasi. Un "adio" nespus, cuvinte ce nu si-au mai gasit nicio voce care sa le faca auzite. 

Ce as vrea acum? Sa va am in fata. Pe amandoua. Sa spun toate lucrurile pe care le-am tinut pentru mine atat de mult timp.

Tu, prima care a decis sa plece din lumea mea fara nici cea mai mica avertizare, ai avea probabil milioane de ganduri de auzit... Si tot atat de multe raspunsuri de dat. Se implinesc patru ani de cand nu mai avem sa ne oferim una celeilalte decat un "buna" aruncat in treacat atunci cand ne vedem. Cum am ajuns la asta? Noi, care eram mereu impreuna? Erai persoana pe care o sunam de fiecare data cand mi se intampla ceva rau sau cand eram fericita. Erai cea care stia despre mine mai mult decat aratam eu. Intotdeauna reuseai sa imi aduci un zambet pe chip. Dintre toti pe care ii cunosteam, tu erai cea de care simteam ca nu e nevoie sa ma feresc. Stiam ca orice ar fi fost, tu ai fi inteles. Pentru ca asa era. Mi se pare incredibil cum, timp de noua ani te-am putut numi "cea mai buna prietena a mea" si apoi, totul a disparut. Nici acum, desi m-am chinuit sa inteleg, nu pot sa imi dau seama care a fost motivul pentru care ai decis sa termini tot. Nu cred ca voi putea uita niciodata clipa in care ne-am intalnit pe holul liceului si am fost nevoita sa ma lupt cu indiferenta ta. Am simtit ca zambetul pe care il ai de oferit este unul din obligatie. Ceva a murit atunci in sufletul meu. As fi vrut sa ma intorc, sa vin dupa tine si sa obtin niste raspunsuri. Poate ar fi fost mai bine sa fac asta. Poate nu as mai fi stat acum, dupa atat de mult timp, cu dubiile astea care nu imi dau pace.


Si asta? Asta este pentru tine, cea care nu numai ca a ales sa plece din viata mea, dar a avut si grija sa distruga tot. Sa ma lase cu un mare nimic. Pentru cea care a decis sa arunce la gunoi o prietenie in care eu am indraznit sa cred. Nu am nicio idee daca mai stii cum sa ajungi aici sau daca mai stii sa citesti printre randuri. Insa, daca faci asta, daca vreodata vei gasi aceste cuvinte, nu vreau decat sa stii ca eu am pus punct. Ca eu te-am uitat, desi nu te-am iertat. Si stiu, lucrurile ar trebui sa fie invers, insa nu este si cazul nostru. Au mai existat momente in care simteam ceva destul de asemanator dorului de tine, in care as fi vrut ca totul sa revina la normal, dar, din pacate, asta nu a fost doar un cosmar. Sunt constienta ca nu imi voi raspunde niciodata la intrebarea "de ce tu?", am inteles asta prea bine si tocmai de aceea am incetat sa o mai las sa imi cutreiere prin minte. Nu voi putea afla de ce ti-a fost mai usor sa imi faci rau decat sa imi vorbesti sincer. Si nu stiu... poate ca am purtat si eu o parte din vina. Nu am de gand sa fiu ipocrita... nu sunt o sfanta. Nu am cautat si nici nu voi incerca vreodata sa fiu astfel. Ai ocupat un loc important in viata mea si mereu il vei avea. Urmele momentelor impreuna vor ramane intotdeauna impregnate in mintea mea. Sunt amintiri cu tine pe care nu vreau sa le dau uitarii. Ai facut parte din oamenii care m-au schimbat. M-ai invatat niste lectii ce m-au transformat. Pe ultima, din pacate, am fost nevoita sa o primesc pe calea cea mai grea. Te-am iubit, te-am pretuit, m-ai tradat si am terminat urandu-te. Am mentinut acest ultim sentiment pana acum. A venit momentul sa te indepartez. Sa iti spun "adio". In prezentul meu nu mai este loc si pentru tine.

Cu bine, "vampirito", iti spune cea care odata te-a lasat sa ii calci pragul sufletului...
Powered by Blogger.